سعيد زمانيان در همايش استاني «بام ايران در حسرت آب» اظهار کرد: تغييرات اقليمي و شرايط آب و هوايي در سالهاي اخير منجر به بروز خشکسالي در استان شده و همين امر بسياري از امور زندگي مردم را تحتالشعاع خود قرار داده است.
وي با بيان اينکه ?? درصد آب شرب مردم استان از آبهاي زيرزميني تامين ميشود، گفت: اين در حالي است که استان سرچشمه دو رود زايندهرود و کارون است ولي مردم براي تامين آب شرب خود با مشکل روبرو هستند.
زمانيان با بيان اينکه ?? دشت استان داراي بيلان منفي است، افزود: ?? درصد آب کشاورزي استان از طريق چاهها تامين و مابقي از طريق چشمهها و قنوات تامين ميشود و سهمي از آب زايندهرود به کشاورزي استان اختصاص ندارد.
نماينده مردم شهرکرد در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به پروژههاي غيرقانوني انتقال آب، تصريح کرد: پروژه انتقال آب گلاب ? و بهشت آباد دو پروژه غيرقانوني و غيراستانداري است که از سوي استان اصفهان پيگيري ميشود با اجراي آنها حقوق مردم استان به نحو جدي ضايع و حيات استان به خطر ميافتد.
زمانيان با بيان اينکه کسي با انتقال آب از استان مشکل و مخالفتي ندارد، اظهار کرد: ما با انتقال غيرکارشناسي و حفر تونل مخالفيم و در اين راستا از هر راهکار قانوني براي جلوگيري از اين عمل بهره ميگيريم.
وي با ايجاد هرگونه تونل و يا طرح غيرکارشناسي انتقال آب از اين استان به شدت مخالفت کرد و گفت: اين استان با کمبود شديد آب مواجه است و ضروري است تا در ابتدا نيازهاي آبي مردم اين استان در بخشهاي شرب، کشاورزي و صنعت تامين شود و سپس اگر آب مازادي باقي ماند آن را به ساير استانها انتقال داد.
زمانيان، طرح انتقال آب بهشتآباد را فاقد هرگونه مطالعه کارشناسي دانست و افزود: مطالعات شرکت مجري اين طرح، غيرکارشناسي و يک طرفه بوده و لازم است تا شرکتهاي مشاورهايي جديد وارد اين عرصه شده و به صورت قانوني و کارشناسي در مطالعات اوليه اين طرح تجديد نظر کنند.
نماينده مردم سامان در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه آب يکي از سرمايههاي طبيعي استان چهارمحال و بختياري است، اظهار داشت: همانطور که استفاده از منابعي چون نفت و گاز نيازمند پرداخت بهاي آن به مردم مناطق نفتخير کشور است، انتقال آب از اين استان هم نيازمند پرداخت حقآبه است.
منبع:جهان بين نيوز